Friday, December 9, 2011

Mandarin szirup

Lassan ki sem látszom majd a sütihalmaz alól, mert bizony most gőzerőkkel megy a sütés, hiszen hamarosan karácsony és egyre csak jönnek a rendelések. Nem igazán hittem, hogy nem fogom megunni, de egyszerűen imádom csinálni. Igazából a csomagolás sokkal több időbe telik, mint maga a sütés! Közben persze tele vagyok újabb és újabb ötletekkel, amiket bizony kénytelen vagyok mindig papírra vetni, nehogy elfelejtsem. Idén a Mikulás egy rakás földimogyoró és mandarin közé rejette az ajandékát, így főleg e két hozzávaló körül forognak a gondolataim. Szirupfőzésre azért adtam a fejem, mert elfogyott a juharszirup, pedig anélkül nincs igazi palacsintás reggeli nem igaz? Az pedig, hogy mi mellé készült, majd hétfőn meglátjátok! (Még egy apró megjegyzés: most már azon a bizonyos kék oldalon is megtaláljátok a blogot.)

 
Hozzávalók:
150 ml mandarinlé
150 g cukor
2 evőkanál narancsvirág méz
1 teáskanál narancslikőr




Szűrjük le a frissen facsart mandarinlevet, majd főzzük fel közepes hőfokon a cukorral és a mézzel. Főzzük kb. 5 percig, vagy amíg a cukor elolvad. Ha sikerül kezeletlen mandarint vásárolni, akkor a héját is reszeljük bele. Ha már langyos keverjük hozzá a narancslikőrt és töltsük üvegekbe. Hűtőben egy hétig biztosan eláll.


2 comments:

Katucikonyha, said...

Lájkolva! :-) Fantasztikus recept!

chriesi said...

Örülök, hogy tetszik! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...