Bővebben az alaplevekről a GasztroTippen megjelent sorozatomban olvashatsz!

Hozzávalók:
3 hagyma
1 póréhagyma
2 szál zeller
6 sárgarépa
1 fokhagyma
1 citrom
néhány szem bors
1/2 babérlevél
2 csillagánizs
1 szál tárkony, bazsalikom
koriander, kakukkfű, petrezselyemzöld, turbolya
200 ml száraz fehérbor
Szeleteljük fel a megtisztított zöldségeket, vágjuk félbe a fokhagymát, a citromot cikkekre és a borsszemekkel, babérlevéllel és a csillagánizzsal, valamint 2 liter vízzel együtt tegyük fel főni 10 percig. Ezután vegyük le a tűzhelyről és tegyük bele fűszernövényeket és a bort. Hagyjuk 24 órán át a hűtőben állni majd szűrjük le.

No comments:
Post a Comment