Monday, December 10, 2007

Fehér párnák

Van egy svájci karácsonyi sütemény, a Brunsli, ami étcsokoládéból készül. Annak mintjára készült ez fehér csokoládéból.



Hozzávalók:
90 g fehér csokoládé
140 g cukor
180 g mandula
fahéj
1 citrom leve
2 ek sherry
8 g vaníliacukor

A csokoládét lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, mandulát, ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, citromlét, sherryt és vaníliát. Tésztát gyúrúnk belőle, amit 1 órán át a hűtőben pihentetünk.
A tésztát két fólia közé kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A formát márthatjuk kakaóporba. A kiszaggatott tésztát sütőlapra helyezzük és 6-7 órát állni hagyjuk. Előmelegített sütőben 250°C-on 3-4 percig sütjük.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...