Friday, November 30, 2012

Vörösáfonyás birsalmalekvár

Már csak néhány nap és itt is van advent első vasárnapja! Remekül rá lehet hangolódni a közeledő ünnepre egy pohár forró kakaóval néhány langyos scone és fűszeres vörösáfonyás birslekvár kíséretében. Sajnos a hó már nem esik, de néhány karácsonyi dallal azért meg lehet adni a hangulatot és elkezdeni az ünnepi tervezgetést. Úgyhogy én most gyorsan be is fészkelem magam a takaró alá a jegyzetfüzetemmel...


Hozzávalók:
200 g cukor
200 ml víz
200 g birsalma
150 g vörösáfonya
1 fahéjrúd
1 narancs
1/4 teáskanál fekete bors
1/4 teáskanál szegfűszeg
1/4 teáskanál szegfűbors

A cukrot felfőzzük a vízzel, közben meghámozzuk a birsalmát és apró kockára vágjuk. Amikor már fő a szirup, hozzáadjuk a birsalmát és alacsony hőfokon legalább fél órát főzzük a fűszerekkel együtt. Ezután hozzáadjuk a vörösáfonyát, a narancs reszelt héját és levét, majd újabb 15-20 percig főzzük, majd pürésítjük, üvegekbe töltjük és már mehet is a szárazdunsztba.

2 comments:

babette73 said...

Nagyok Klassz! A fotók is és a recept is!!! És a fehér fa csillagok! Pont ilyesmit akartam én is de rá kellett jönnöm, hogy 19-ig egy szabad percem nem lesz fotózni, de majd gyönyörködöm a tiédben :)

chriesi said...

Nagyon örülök, hogy tetszik. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...