Friday, October 28, 2011

Tökmagolajos fehér csokoládé ganache

Remélem, nem unjátok még a macaronokat! Bár, most töltelék receptet hoztam, ami talán bizarrnak tűnhet, de engem teljesen levett a lábamról! Ha nem tartottak volna vissza a kalóriák, az egészet elnassolom, még mielőtt összeragasztom vele a macaronokat. Hiba lett volna, hiszen a kis talpas falatkák őrölt tökmaggal készültek. Persze azért merész kombináció ez, aláírom, azt is, hogy biztosan nem mindenkinek ízlik,de nálunk elsöprő sikert aratott. Komolyan! Száz szónak is egy a vége, olyan, ami után azt hallod, hogy óó.. meg mmm..! Tényleg, tökmagolaj van benne?! Az viszont tény, hogy minden az alapanyagok minőségén áll, vagy bukik. Nincs lehetőség arra, hogy esetleg fűszerekkel trükközzünk, úgyhogy igazán jó csokit és olajat használjunk, másképp nem igazán érdemes megcsinálni. Egyébként, majdnem nem sikerült megosztanom ezeket a zöld szépségeket, mert tegnap előtt a kamerám semmiképp sem akarta visszadni a színt, helyette barna volt. Először azt hittem, hogy nem látok jól, de sajnos mégis. Úgyhogy, tegnap reggel eldöntöttem, hogy félóránként csinálok egy képet, hátha elcsípem a megfelelő fényt, ami nem a legkönnyebb egy tetőtéri lakásban. Nagy kő esett le a szívemről, hogy sikerült, persze némi utómunkára is szükség volt. A hab a tortán, visszatekintve a tegnap előtti mizériára a színnel, ma az volt, hogy a háttér szépen rázuhant a macaronokra. Ez mondjuk annyira nem rossz, hiszen ilyenkor nyomban el kell pusztítani a bizonyítékokat, nem igaz?





Hozzávalók: 
45 g tejszín
100 g fehér csokoládé
70 g tökmagolaj



Melegítsük fel a tejszínt, ezalatt aprítsuk fel a csokoládét és tegyük egy tálkába. Öntsük a forró tejszínt a csokira, várjunk egy keveset, hogy a csoki átmelegedjen és egy fakanállal keverjük simára, majd vékony sugárban adjuk hozzá az olajat folyamatos keverés mellett.




5 comments:

Unknown said...

Az utolsó képért különösképp megérte kivárni a megfelelő fényt, de a többi kép is nagyon szép lett! Az összetört macaronok külön jól is mutatnak szerintem ;)
Nagyon tetszik az ötlet és a megvalósítás is! Tökmagolaj és fehér csoki mindkettő tényleg abba a kategóriába tartozik, ahol óriási a minőségbeli különbség, szóval örülök, hogy külön ki is hangsúlyoztad - bolti cukros fehér csokival nem fog működni. Tökmagot errefelé szoktak cukorréteggel bevonva árulni, bár lehet, hogy ez kicsit a frank tökőrületnek is köszönhető. Tökmagolajból pedig olykor zselét szolgálnak fel éttermekben petit fours-ként, szóval édes világba is jól illik ;)

Katucikonyha, said...

A képek fantasztikusak lettek, az összezúzott macaronok is nagyon tetszenek, a recept meg frenetikus! Mindenképp kipróbálom, nem tudom, mit fog szólni a macaront nem kedvelő, ugyanakkor tökmag-imádó férjem, kihívás! :-) Én soha nem unom meg a macaront, jöhet méééééééééééég!!!

chriesi said...

@Robi:Köszi! Szerintem nagyon kis klassz kombináció, megérdemleten van ott a helye a desszertek között is a tökmagolajnak. Zselét? Még sosem hallottam ilyet, hogy olajból zselét...izgi!

@Katuci: Majd számolj be, kíváncsi vagyok, hogy megeszi a férjed vagy sem! :D

Unknown said...

Nem tudom, hogyan zselésítik az olajat, de pl. Costesben tökmagolajból készült zselé volt az egyik petit fours. Azaz édességként kínálták.

Bianka said...

Annyira rusztikus, nagyon tetszik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...