
Hozzávalók:
30 g szárított kucsmagomba
20 g szárított fekete trombitagomba
ízlés szerint friss laskagomba
1 salotta
2 ek vaj
30 ml whiskey
300 ml barna borjúalaplé
70 ml tejszín
friss petrezselyemzöld és kakukkfű
só, bors

Áztassuk be a szárított gombát forró vízbe majd hagyjuk állni.Vajon pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát, a gombát, majd öntsük fel a whiskeyvel és főzzük majdnem teljesen el. Ekkor öntsük rá az alaplevet és az áztató vízből kb. 100-150 milliliternyit és redukáljuk a felére. Adjuk hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal és friss petrezselyemzölddel és kaukkfűvel.

4 comments:
De jól néz ki! És a fekete trombitagombát nagyon szeretem, elképesztő finom illata és íze van.
Nem vagyok nagy gombás, de ezt szívesen megkóstolnám!
Én sem vagyok nagy gombarajongó, de ezt most szívesen eltüntetném!
@duende: Ugye? Nekem is nagy kedvencem!
@Csibe és Puszedli: Ennek azért örülök. :) Ez nem gombarajongóktól nagy szó!
Post a Comment