Friday, August 8, 2008

Bodza parfait

Amióta megvettem a bodzabogyó szörpöt akartam készíteni valamit belőle, úgy hogy a házi bodzavirág szörpömmel kombinálom. A napokban néztem egy főzősműsort, ahol mandarin parfait-t készítettek, és ez adta az ötletet a bodza parfait-hoz.
Hozzávalók:réteslap
3 ek darált mogyoró
3 ek cukor
hideg, olvasztott vaj
2 tojássárgája

50 ml bodzabogyó szörp
1 ek vörösbor
2 tojássárgája
50 ml bodzavirág szörp
1 ek fehérbor
400 ml tejszín



Tegyünk egy réteslapot egy sütőformába, kenjünk meg olvasztott vajjal, szórjuk meg darált mogyoróval és cukorral. Ezt ismételjük meg még kétszer, majd süssük meg 7-10 perc alatt 180°C-on. Gőz felett verjük habosra a tojássárgáját a bodzabogyó szörppel és vörösborral. Hagyjuk kihűlni és forgassunk bele a felvert tejszínt. Öntsük a kihűlt tésztalapra és tegyük a fagyasztóba 3 órára. Készítsük el ugyanígy a bodzavirág szörpös részt is.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...