Friday, July 11, 2014

Almás palacsinta fahéj sziruppal

No, ez itt kérem szépen egy gyerekkori kedvenc, bár akkor hatalmas mennyiségű fahéjas porcukorral megszórva tömtem magamba. Most azonban gondoltam, hogy becsapom magam és porcukor helyett fahéj sziruppal meglocsolva tálaltam, így elhitetve, hogy nem is olyan sok cukrot vettem magamhoz reggelire.


Hozzávalók:
a palacsintához:
100 g liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1 tojás

1 alma
140 g kefír vagy joghurt
1 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál vaníliakivonat


a sziruphoz:
100 g nádcukor
100 g víz
1/2 teáskanál keményítő
1 csapott teáskanál fahéj


A palacsintához reszeljük le az almát, majd keverjük simára a többi hozzávalóval és közepes hőfokon süssük ki.

A sziruphoz a nádcukrot a fahéjjal és a vízzel felfőzzük. A keménytőt hideg vízben feloldjuk és simára keverjük, majd a sziruphoz adjuk és még 1 percig forraljuk. Vigyázzunk szirupfőzés közben, nehogy kifusson, úgyhogy mindenképpen magasabb edényben készítsük!




4 comments:

Anazar said...

Yumm!! A héten nálunk is belesütött almás palacsinta volt, de én a vékony crepe felé hajlottam. A fahéj szirup remekül hangzik ;-)

teller-cake said...

Hű de veled reggeliztem volna...istenien néz ki! :)

chriesi said...

Anazar: Ah lényeg, hogy palacsinta legyen! :D
teller-cake: Köszönöm szépen!

Shahzad Hashmi said...

Hello, I check your blog regularly. Your writing style is awesome, keep it up!
Adobe Photoshop CC 2016 Keygen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...