Friday, May 17, 2013

Spárgás-kecskekrémsajtos ravioli spárgapestóval

Már megint spárga és még mindig nem unom, sőt! Remélem, hogy ti is élvezitek amíg lehet. Most kecskekrémsajttal hoztam össze, amire egy közeli faluban sikerült szert tennem, még a kecskéket is láttam. Gyors tésztagyúrás, közben előfőzzük a spárgát a pestohoz és pikk-pakk össze is dobtuk az ebédet vagy vacsorát. Aki nem akar a töltéssel bajlódni az akár a pestohoz is adhatja a kecskekrémsajtot. A bazsalikom mellé kevés mentát is lehet keverni, sőt mandula helyett akár pisztáciával is készíthetjük a pestót. Tetejére egy kevés zöld került az ablakpárkányról: zsenge sóska és céklalevél, no meg egy jó adag frissen reszelt parmezán.



Hozzávalók:

a tésztához:
200 g liszt (pl. 00-ás)
2 tojás
1 evőkanál olívaolaj

a pestohoz:
150 g zöld spárga
50 g blansírozott mandula
1 salotta

1 kis gerezd fokhagyma
150 ml olívalaj
50 g parmezán
10 bazsalikomlevél
1/2 citrom reszelt héja

bors

a töltelékhez:
4-5 zöld spárga
70 g kecskekrémsajt

bors




A tésztához szitáljuk le a lisztet majd csináljunk a közepébe a mélyedést és tegyük bele az enyhén felvert tojásokat és egy villával kezdjük el összedolgozni. Gyúrjuk össze az olívaolajjal és a sóval együtt, majd tegyük fél órára a hűtőbe pihenni.  

A pestóhoz a spárgát forró sós vízben 2-3 percig főzzük. Ha nem vékony, zsenge spárgánk van, akkor azt vágjuk darabokra és kb. 5 percig főzzük. Pici olívaolajban pároljuk üvegesre a hagymát és fokhagymát majd adjuk a spárgához. A többi hozzávalóval együtt pürésítsük, ízesítsük sóval és borssal.

A töltelékhez a spárgát megpucoljuk és vékony karikára vágjuk, majd sós vízben blansírozzuk. Összekeverjük a spárgaszeleteket a kecskekrémsajttal és sóval-borrsal ízesítjük.


Tésztagép segítségével nyújtsuk vékonyra a tésztát és tegyük a tölteléket kis halmokban rá, majd takarjuk le egy másik réteggel és szagassuk ki. Enyhén gyöngyöző sós vízbe főzzük meg 2-3 perc alatt, majd tálalás előtt keverjük össze a pestoval.

 

2 comments:

Erika said...

Én sem tudom megunni, nagyon tetszik, mindennap eszem (amíg van!)!:)

Nyárikonyha said...

a zöldspárga barátkozik a kecskesajttal. tavaly én spaghettit készítettem ugyanezekkel a résztvevőkkel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...