Tuesday, May 7, 2013

Pisztáciás spárgasaláta kucsmagombával

Jelen! Akarom mondani, beindult a konyha, igaz még döcögősen, mert elég sok minden szakadt a nyakamba, viszont lassan de biztosan azért életet lehelek szegény "sarokba". Gyakran kapok leveleket melyekben különböző termékekra hívják fel a figyelmem, s mint látjátok nem túl sok sikerrel, ugyanis a blogra ezek csak nagyon ritkán jutnak el. Nem lesz ez a jövőben sem másképpen, de erre nem tudtam nemet mondani. Hogy miről van szó? A pisztáciáról, bocsánat A PISZTÁCIÁRÓL! Azám csupa-csupa nagybetűvel, ugyanis ez Szicília zöld aranya vagyis a D.O.P. által védett brontei pisztácia, melyet ezúton is nagyon szépen köszönök a NOOSTI Kft.-nek és üzenem, hogy zseniálisan finom! Akik ismernek, azok tudják, hogy gyengém a pisztácia és minden ami Szicíliából származik, így remélem, hogy a kedves olvasók is elnézik ezt most nekem. Ehhez a könnyű előételhez pisztácia pasztából készült öntet a spárgára. Melegen, illetve langyosan ajánlom mindenkinek, most, hogy tombol a zöldségek királyának szezonja.


Hozzávalók:

az öntethez:
2 evőkanál pisztácia paszta
1 kis gerezd fokhagyma
1/2 salotta
1 lime leve és reszelt héja
1/4 teáskanál angol mustár
4-5 friss bazsalikomlevél
2-3 evőkanál olívaolaj
1/4 teáskanál akácméz
ha túl sűrű lenne 1-2 teáskanál víz

bors

valamint még:
400 g zöld spárga
100 g kucsmagomba
4 marék salátakeverék
1 teáskanál vaj
1 ág kakukkfű

bors



A salátát alaposan megmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A spárga felét forró grillserpenyőben 2-3 percig vagy míg színt kap grillezzük. A kucsmagombát alaposan megtisztítjuk, félbevágjuk és vajban a kakukkfűvel aranybarnára pirítjuk. Az öntethez mindent simára turmixolunk és sóval, borssal ízesítjük. A nyers és a grillezett spárgát összekeverjük a salátával és az öntettel, majd hozzáadjuk a kucsmagombát, sóval és borssal ízesítjük és pirított kenyérrel tálaljuk.

6 comments:

Katucikonyha, said...

Jajj Te! A pisztácia végtelen mennyiségben jöhet!!! Fantasztikus lehet ezzel a salátával.

Erika said...

Ez nagyon érdekelne, milyen finom!:)

Blogkonyha said...

Nagyon guszta, könnyed saláta. Sosem ettem még kucsma gombát...Vajon milyen lehet az íze...?

chriesi said...

@Katucikonyha: Jaaaj tudom én, hogy te vagy a másik nagy pisztáciaimádó a bloggerek között. :)

@Erika: Remélem ízelni fog, ha esetleg kipróbálod.

@Illéskrisz Konyhája: Köszi! Húúú nem is tudom, hogy írjam le neked, nehéz leírni! Intenzív nagyon és semmilyen más gombához nem hasonlítható.

Marka said...

Na ezt sajnálom, hogy én nem tudtam összeházasítani őket: vagy kucsmagomba volt és spárga még nem, most meg nincs már kucsmagomba :-( Pedig azt mondják, hogy ez a két étel összeházasítva mennyei!

chriesi said...

Ez bizony így van! Még össze tudod hozni, ha találsz valahol szárított kucsmagombát! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...