Wednesday, October 31, 2012

Pumpkin Butter

Hívhattam volna sütőtöklekvárnak vagy krémnek, netán kencének, de az nem ugyanaz. A lekvárt ugye nyers gyümölcsből, netán zöldségből főzzük, ez pedig sült sütőtökből készült, persze ettől még a lekvárok családjába tartozik. Ahogy az illik, jó fűszeres és még egy kevés karob szirup is került bele, amit egyébként nyugodtan lehet mással helyettesíteni. Kísérletezzünk bátran a fűszerekkel és alakítsuk saját ízlésünk szerint! Első kóstolás alkalmával néhány narancsvirágvizes kekszbe került tölteléknek, de akár egy szelet kaláccsal is el tudom képzelni.


Hozzávalók:
300 g sült sütőtök

100 g almalé
50 g cukor
50 g karob szirup 
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt gyömbér

1/4 teáskanál őrölt ánizs
1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg

1 evőkanál vaníliakivonat vagy 1 rúd vanília


A sütőtököt pürésítjük az almalével majd egy fazékba öntjük. Hozzákeverjük a cukrot, a szirupot és a fűszereket. Alacsony hőfokon 25-30 percig főzzük, közben gyakran kevergetjük. Forrón üvegekbe töltjük és a hűtőben tároljuk. 2-3 hétig eltartható.

3 comments:

Borbély Anita said...

Szia! Hol kaphatnék Karob szirupot? Köszönöm!

chriesi said...

Szia Anita!
Húúú sajnos nem tudom, ugyanis én Eszter receptje alapján csináltam. Szóval, ha valahol kapsz szentjánoskenyeret, akkor abból te is meg tudod főzni. Viszont helyette jó a juharszirup.
befozok.freeblog.hu/archives/2011/10/11/karob_szirup/

chriesi said...

Valami miatt nem jön be Eszter oldala, de itt egy másik:
http://kertvarosilanyugyeskedik.blogspot.ch/2012/07/karob-szirup.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...