Tuesday, September 15, 2009

Túlérett banán felhasználása

A konyhám plafonjáról lóg lefelé egy kosár, amit nagyon szeretek, a baj csak annyi, hogy nem vagyok épp magas. Ebből kifolyólag, nem mindig látom ha a banánok, amik egyébként lógni szokta rajta, valahogy mégis bele esnek. Ez történt most is, és két hétre el is felejtettem őket. Szerencse, hogy ma rájuk bukkantam, mivel már majdnem túl értek, de még pont jók voltak, hogy ebbe a banános-ananászos "kenyérbe" kerüljenek.


Hozzávalók:
(Tim Mälzer receptje alapján)
250 g ananász
4 érett banán
350 g cukor
200 g liszt
150 g keményítő
100 g darált mogyoró
6 tk. sütőpor
2 tk. fahéj
1 csipet kardamom
4 tojás
4 ek. ananászlé
170 ml napraforgóolaj

Daraboljuk fel a gyümölcsöket és pürésítsük a cukorral. Keverjük bele a lisztet, keményítőt, mogyorót, sütőport és a fűszereket. Ezután pedig a tojásokat, az ananászlét és az olajat. Kivajazott, lisztezett formában süssük 1 órát 180°C-on.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...