Pages

Thursday, October 29, 2009

Konfitált paradicsom

Alakulgat szépen ez a fagyasztóürítés, és bevallom igazán jó érzés, hogy haladok vele. Tegnap, egy csomag csirkemell került a kezeim közé, ami aztán egy szép darab filo tésztába tekert bárányhoz került töltelékként. Mellé édesköményes paszternákpürét és kávészószt készítettem.


Viszont hiányzott valami friss, édeskés mellőle. Ezért döntöttem a paradicsom mellett, ami nagyon szépen kiegészítette az ételt. Szerencsére, múlt héten még voltak gyönyörű példányok a farmon. A legjobban a narancssárgát kedvelem, és a zöld zebrát. Úgy gondoltam kipróbálok valami újat, így a paradicsomot ezúttal olívaolajban konfitáltam.


Hozzávalók:
paradicsom
olívaolaj
fokhagyma
kakukkfű
rozmaring



Pucoljuk meg a paradicsomokat, ha nem jönne le magától, akkor mártsuk forró vízbe fél percre, így majd könnye lejön. Magozzuk ki és vágjuk negyedekre. Sózzuk, és a fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal együtt tegyük egy sütőlapra majd öntsük rá annyi olívaolajat ami éppen elfedi. Hagyjuk 90°C-on 2-4 órán keresztül konfitálni.


No comments:

Post a Comment