Hozzávalók:
180 g vaj
200 g sötét muscovado cukor
2 evőkanál karob szirup
2 evőkanál espresso
1 evőkanál sherry
2 teáskanál sütőpor
3 tojás
250 g érett banán
150 g durvára vágott étcsokoládé
120 g liszt
180 g darált mogyoró
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a szirupot, kávét, sherryt és a sütőport majd simára keverjük. A tojásokat egyenként elkeverjük a masszában. A banánt pürésítjük és szintén hozzáadjuk. Végül belekeverjük a lisztet, a mogyorót és az étcsokoládét. Vajazott, lisztezett formában kb. 45-60 percig sütjük. Krémsajttal és karob sziruppal meglocsolva tálaljuk.
Ínycsiklandozó és gyönyörű,,,igazi mandulasarok-finomság. <3
ReplyDeleteKedves webmester,
ReplyDeleteÉszrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.
Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu