Avagy szép tavaszt mindenkinek ezzel a percek alatt összedobható könnyű fogással!
Hozzávalók:
a juhtúró gnocchihoz:
125 g juhtúró
50-70 g liszt
1 tojásfehérje
50 g kucsmagomba
1 salotta
vaj
spenót
dió
só
bors
A kucsmagombát apró kockára vágjuk. A
gnocchihoz a hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát megfelezzük és
lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kisodorjuk, majd kb. másfél centis
darabokra vágjuk. Sós, éppen csak gyöngyöző vízben kifőzzük, papírtörlőn
lecsepegtetjük. Tálalás előtt vajban üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a spenót felét, amint összesett mehet mellé a gnocchi és a maradék spenót. Óvatosan összekeverjük és már tálaljuk is pirított dióval megszórva.
Mit is írhatnék, hiányoztak a zseniálisan finom ételeid. (Azért főztem a régi receptjeidből.)
ReplyDelete