Pages

Tuesday, March 18, 2014

Kucsmagombás juhtúrós gnocchi spenóttal és dióval

Avagy szép tavaszt mindenkinek ezzel a percek alatt összedobható könnyű fogással!




Hozzávalók:
a juhtúró gnocchihoz:
125 g juhtúró
50-70 g liszt
1 tojásfehérje

50 g kucsmagomba 
1 salotta
vaj
spenót
dió

bors



A kucsmagombát apró kockára vágjuk. A gnocchihoz a hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát megfelezzük és lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kisodorjuk, majd kb. másfél centis darabokra vágjuk. Sós, éppen csak gyöngyöző vízben kifőzzük, papírtörlőn lecsepegtetjük. Tálalás előtt vajban üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a spenót felét, amint összesett mehet mellé a gnocchi és a maradék spenót. Óvatosan összekeverjük és már tálaljuk is pirított dióval megszórva.


1 comment:

  1. Mit is írhatnék, hiányoztak a zseniálisan finom ételeid. (Azért főztem a régi receptjeidből.)

    ReplyDelete