Pages

Monday, March 18, 2013

Csokoládés kifli

Amikor valami nagyon gyors péksüteményre fáj a fogam reggelire és semmi nincs lefagyasztva az amolyan vészhelyzetekre, akkor általában scone-t szoktam sütni. Ma azonban valami mást szerettem volna, úgyhogy gondoltam kísérletezek egyet. Így születtek ezek az étcsokoládés kiflik. Nagyon hamar össze lehet dobni és ha nem akarunk vacakolni a tekergetéssel, akkor simán szaggassuk ki, persze akkor ne nyújtsuk ennyire vékonyra. Ami a formázást illeti, van még mit gyakorolnom, de gondoltam megosztom a receptet, mert finom. Mellé egy pohár hideg tej vagy egy jó erős kávé és máris indulhat a nap!



Hozzávalók:
200 g liszt
2 teáskanál sütőpor
50 g cukor
2 evőkanál vaj
70 g mascarpone
50 g joghurt

2-3 evőkanál tej
3 evőkanál apró étcsokoládécsepp
csipet só
1 tojássárgája


A lisztet a sütőporral együtt egy tálba szitáljuk. A vajat megolvasztjuk.A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A liszthez adjuk a mascarpone sajtot, joghurtot, az apró csokoládécseppet (ha nincs használjunk durvára vágott táblás csokoládét), a cukrot, az olvasztott vajat, a sót és annyi tejet, amennyit a tészta felvessz. Nyújtsuk kb. 3 mm vastagra, vágjuk egyenelő méretű négyzetekre, ezeket aztán vágjuk félbe átlósan, majd tekerjük fel. Kenjük meg a kifliket tojássárgájával és süssük 15-20 percig.




No comments:

Post a Comment