Amikor
valami nagyon gyors péksüteményre fáj a fogam reggelire és semmi nincs
lefagyasztva az amolyan vészhelyzetekre, akkor általában scone-t
szoktam sütni. Ma azonban valami mást szerettem volna, úgyhogy
gondoltam kísérletezek egyet. Így születtek ezek az étcsokoládés kiflik.
Nagyon hamar össze lehet dobni és ha nem akarunk vacakolni a
tekergetéssel, akkor simán szaggassuk ki, persze akkor ne nyújtsuk ennyire vékonyra. Ami a formázást illeti, van még mit gyakorolnom, de gondoltam megosztom a receptet, mert finom. Mellé egy pohár hideg tej vagy
egy jó erős kávé és máris indulhat a nap!
Hozzávalók:
200 g liszt
2 teáskanál sütőpor
50 g cukor
2 evőkanál vaj
70 g mascarpone
50 g joghurt
2-3 evőkanál tej
3 evőkanál apró étcsokoládécsepp
csipet só
1 tojássárgája
A lisztet a sütőporral együtt egy tálba szitáljuk. A vajat megolvasztjuk.A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A liszthez adjuk a mascarpone sajtot, joghurtot, az apró csokoládécseppet (ha nincs használjunk durvára vágott táblás csokoládét), a cukrot, az olvasztott vajat, a sót és annyi tejet, amennyit a tészta felvessz. Nyújtsuk kb. 3 mm vastagra, vágjuk egyenelő méretű négyzetekre, ezeket aztán vágjuk félbe átlósan, majd tekerjük fel. Kenjük meg a kifliket tojássárgájával és süssük 15-20 percig.
No comments:
Post a Comment