Pages

Tuesday, March 19, 2013

Gofri fahéjsziruppal

Van amikor egyszerűen nem tudok kiverni a fejemből egy ízt vagy illatot, olyankor irány a konyha és rögtön bele is csapok! Ma reggel a fahéjjal voltam így, egyszerűen nem volt más választásom, meg kellett főznöm ezt a selymes fahéjszirupot. Némi kutatómunka után úgy döntöttem, hogy keményítővel fogom sűríteni, hogy amolyan testesebb legyen az állaga. Remekül megy gofrihoz, palacsintához vagy mi éppen jól esik. Ha már a nyalánkságoknál tartunk, ismeritek az Édesem blogot? Szerzője Márk Szonja, aki szombaton a Makifood Főzőiskolában tart tavaszi cupcake készítő kurzust. Ha ma éjfélig hagysz egy kommentárt az oldalamon és van egy kis szerencséd, akkor talán pont te leszel az, aki részt vehet rajta!


Hozzávalók:
a gofrihoz:
150 g liszt
70 ml tej
200 ml tejszín

2 evőkanál vaníliás cukor
70 g vaj
3 tojás
csipet só

a sziruphoz:
100 g nádcukor
100 g víz
1/2 teáskanál keményítő
1 csapott teáskanál fahéj

A gofrihoz a lisztet leszitáljuk, hozzáadunk 1 evőkanál vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a tojássárgájákat és a csipet sót. Tejjel és tejszínnel simára keverjük, közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a masszába forgatjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük, majd gofrisütőben kisütjük.

A sziruphoz a nádcukrot a fahéjjal és a vízzel felfőzzük. A keménytőt hideg vízben feloldjuk és simára keverjük, majd a sziruphoz adjuk és még 1 percig forraljuk. Vigyázzunk szirupfőzés közben, nehogy kifusson, úgyhogy mindenképpen magasabb edényben készítsük!


3 comments:

  1. Hű, de jó lenne részt venni a tanfolyamon! Ha nem sikerül, akkor pedig bánatomban megsütöm ezt a finom gofrit!:)

    ReplyDelete
  2. Én is szívesen részt vennék, a gofri pedig valóban ínycsiklandó, ahogy a korábban posztolt ételek is!

    ReplyDelete
  3. Lányok, ugye a blogom facebook oldalán is hagytatok egy kommentárt, mert csak azok érvényesek! Úgyhogy ugrás oda gyorsan! Köszönöm! :)

    ReplyDelete