Hozzávalók:
a kókuszfagyihoz:
500 ml kókusztej
5 tojássárgája
150 g cukor
2-3 evőkanál kókuszreszelék
1 teáskanál porcukor
a csokoládészószhoz:
175 ml víz
150 g étcsokoládé
2 evőkanál kakaó
20 g cukor
A fagylalthoz a tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, közben a kókusztejet feltesszük melegedni. A habosra vert tojást folyamatos keverés mellett a kókusztejhez adjuk és addig melegítjük, míg eléri a 85°C-ot. A fagyialapot egy tálba öntjük, a tetejére porcukrot szitálunk és hagyjuk kihűlni, akár egy éjszakára a hűtőbe tehetjük. Másnap a kókuszreszeléket megpirítjuk és az alapba keverjük, majd fagyigépben elkészítjük. Ha nincsen, akkor félóránként robotgéppel átkeverjük fagyasztás közben.
A szószhoz a vizet a cukorral és a kakaóval felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a durva darabokra vágott csokoládét majd simára keverjük. Tálaláskor a fagylaltra csurgatjuk, a maradék a hűtőben akár 2 hétig is eláll. Annyi a teendőnk csupán, hogy felmelegítsük.
Hű, ezt tuti kipróbálom! Látszik rajta, hogy tökéletes! :)
ReplyDeleteKöszi Pixie! Örülök, hogy tetszik! :)
ReplyDelete