Ha már a tavaszi tekercs tésztáját sikerült reprodukálnom a konyhámban, úgy gondoltam megpróbálkozom a papadummal is. A papadum lencse- vagy csicseriborsólisztből készült olajban kisütött vékony indiai lepény, amit curry mellé kínálnak. Hagyományosan a napon szárítják meg a tésztakorongokat, majd Tandoori kemencében vagy forró olajban sütik ki. A kísérlet csak félig-meddig sikerült, ugyanis csak későn jutott eszembe, hogy bizony tésztagéppel kellett volna kinyújtanom, nem pedig sodrófával. Ezért aztán túl vastagok lettek a korongok, egyetlen példányt leszámítva, de hát mindig tanul az ember! Biztosan lesz ismétlés, úgyhogy hamarosan hozom majd a friss adagot és a receptet is (még az is lehet, hogy ma este). Azért nem jöttem ám üres kézzel, ugyanis végre kivégeztem az utolsó két sütőtököt! Csípős, fűszeres curry lett belőle, kókusztejjel, fekete mustármaggal, római köménnyel, curry levéllel és egy jó adag chilivel.
Hozzávalók:
500 g sütőtök
1 evőkanál ghee
1 hagyma
1 centi gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fekete mustármag
1/4 teáskanál római kömény
1/4 teáskanál fekete kömény (bunium persicum)
1/2 teáskanál garam masala
4-5 szárított currylevél
1/2 teáskanál szárított chili vagy ízlés szerint
1/2 teáskanál kurkuma
400 ml kókusztej
250 ml passata
só
A
sütőtököt meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát és fokhagymát apró
kockára vágjuk, a gyömbért finomra reszeljük. A ghee-t megolvasztjuk és
üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát és a
fűszereket és még néhány percig kevergetés mellett tovább dinszteljük.
Hozzáadjuk a sütőtököt és felöntjük passatával és kókusztejjel majd
közepes hőfokon 35-40 percig főzzük. Sóval, chilivel ízesítjük.
Annyira jól néz ki!Még sosem készítettem ilyesmit! Mindenképp tesztelem majd!
ReplyDeleteRemélem ízleni fog, majd számolj be! :)
ReplyDelete