Kérem szépen úgy fest, hogy kezdek belelendülni a cukor és fehér liszt nélküli életbe. Mit ne mondjak a sütés pokolian hiányzik, jobban, mint az, hogy megegyem. A csokoládéra is csak hébe-hóba gondolok, sokkal jobban lefoglal az, hogy hogyan tudom a legtöbbet kihozni egy-egy olyan hozzávalóból, ami csak ritkán kerül terítékre. Azon meg még gyakrabban jár az eszem, hogy hogyan tudok olyan nassolnivalót varázsolni az asztalra, hogy észre sem veszem, hogy nincs benne cukor. Na jó, vagy legalábbis nem hiányzik és nem húzgálom a szám, hogy jó-jó meg lehet enni egyszer, de hol van ez az "eredetitől". Itt van például a palacsinta, csak képzeljük el, ahogy tocsog a juharsziruptól. Nem hittem volna, hogy sikerül olyan palacsintát sütnöm és úgy tálalnom, hogy azt mondom rá, ez mehet a kedvencek közé! Szóval a kihívás után is biztosan terítékre fog majd kerülni, az állaga és az íze is nagyon bejött. Persze szirup, nos az nem került rá, de így sem volt száraz. Helyette vajban elkezdtem melegíteni a kockára vágott mangót, aztán mikor már puhult hozzátettem a banánt és felöntöttem vérnarancslével, majd hagytam elfőni. Remekül kiegészítette a palacsintát, édes is volt, savanykás is, pont jó!
Hozzávalók:
2 banán
100 g hajdinaliszt
50 g kókuszreszelék
1 tojás
100 g kókusztej
100 ml tej (most zabtejet használtam)
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál repceolaj
1/2 teáskanál vaj
1 mangó
1 vérnarancs
Az
egyik banánt meghámozzuk, darabokra vágjuk és mixerben pürésítjük a
kókusztejjel. A keveréket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a
hajdinalisztet, kókuszreszeléket, sütőport és a tejet majd simára
keverjük. Attól függően, milyen tejet használunk és milyen volt a
kókusztej állaga több, illetve kevesebb folyadékra lehet szükség. A
masszába keverjük a recepolajat. A másik banánt szeletekre vágjuk.
Serpenyőben kis adagokban közepes hőfokon kisütjük a palacsintákat.
Ízlés szerint a palacsinták tetejére helyezünk néhány szelet banánt,
mikor megfordítjuk akkor a banán picit karamellizálódni fog és belesül a tésztába, ami a palacsintát még izgalmasabbá teszi. A maradék
banánt a kockára vágott mangóval vajban puhára pároljuk és felöntjük a
vérnarancslével, majd elfőzzük azt. A palacsintát a gyümölcsraguval és
mentával tálaljuk.
Nagyon jól néz ki, és remek ötlet a banános gyümölcs a tetejére! A kék székért pedig irigykedek!
ReplyDeletePont ez hiányzott!
ReplyDeleteReggel indulok a piacra!
Én is irigyellek, mert nekem még nem sikerült olyan igazit alkotnom a cukromentes édességek közt. :)
Örülök, hogy tetszik! Remélem ízleni fog Jenis, ha megcsinálod!
ReplyDeleteNa ettől elájultam, annyira gyönyörű ! Azért most már értem ám hogy miért nem raktál te sem cukrot a palacsintába :)
ReplyDeleteKöszönöm! Akkor jó! :)
ReplyDelete