Igaz, egy darab annyira nem volt vészes, de még csak messziről se hasonlított indiai testvérére. A papadum egyébként hagyományosan urad dahlból az igazi, de készítik csicseriborsó-, rizs- de még burgonyalisztből is. A második próbálkozás nem lett volna rossz, viszont arra nem gondoltam, hogy a fekete köménymagok majd szét fogják repeszteni a tésztát a gépben. Úgyhogy már jöhetett is a harmadik kör őrölt fűszerekkel tésztagépben nyújtva. Mit ne mondjak, működik, de igazi türelemjáték, viszont sütőpapírvékonyra lehet vele nyújtani a tésztát. Csicseriborsó- és rizslisztet használtam hozzá egyenlő mennyiségben. Nem nagyon érdemes szórakozni azzal, hogy kerek formákat szaggatunk a tésztból, egyrészt mert túl nagyokat nem lehet, az enyémek is kicsik, pusztán 6 centiméteresek, másrészt meg nem tesz jót a tésztának, ha sokszor összegyúrja az ember. Úgyhogy ha kinyújtottuk olyan vékonyra, hogy szinte átlátunk rajta, akkor vágjuk darabokra és már mehetnek is a sütőbe száradni, szárítás után pedig irány a forró olaj és már lehet is rágcsálni.
Hozzávalók:
100 g csicseriborsóliszt
100 g rizsliszt
50-70 ml víz
só
őrölt fekete köménymag
csipet cayenne bors
olaj a sütéshez
Keverjük
össze a liszteket a fűszerekkel és adjunk hozzá annyi vizet, hogy egy
viszonylag kemény tésztát kapjunk. Ezután vágjuk egyforma darabokra és
nyújtsuk vékonyra a tésztagéppel, majd vágjuk darabokra (vagy szagassuk
ki, ha van türelmünk és időnk). Melegítsük elő a sütőt 70°C-ra és
szárítsuk a nyers tésztát for 20-40 percig. Az így megszárított tészta
légmentesen záródó dobozban jó ideig eltartható. Forró olajan süssük ki a
papadumokat, ízesítsük és tálaljuk nyomban.
Most láttam egy maláj filmben a szakács az 5 db tenyérnyi tésztát egymásra rakva 1 percre maximumon mikrohullámú sütőben készítette el :-D
ReplyDeleteNekem meg te segítettél hogy milyen receptből sütötte a "pappad"-ot
Kösziiiiiii! ;-)))))
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete