Ó mit nekem a -6 fok és a hó? Az még hagyján, ha fagyizik az ember, de azért a granita már a keményebb változat. Már-már olyan, mintha jeget nyalogatna az ember. Persze azért ez attól sokkal finomabb és nem annyira hideg, mint egy jégkocka. Ha a krémes fagylalt simogatja a torkot, akkor a granita felpörgeti. Fogyasztáshoz ajánlom a kesztyű használatát. Akár közben, de utána mindenképpen. Hideg ide vagy oda, egyszerűen muszáj volt a vérnarancsból granitát gyártanom, már csak a harsogó szín miatt is. Nem került bele semmi extra, csak a vérnarancslé és cukorszirup, egyszerűen nem szerettem volna mást. Viszont mehet bele gyömbér, a merészebbeknek akár még feketebors is, nagyon jók együtt.
Hozzávalók:
7 vérnarancs leve (kb. 500 ml)
125 g gyümölcscukor
250 ml víz
A
narancsok levét kifacsarjuk és leszűrjük. Közben a vizet felforraljuk a
cukorral, majd a narancsléhez öntjük és hagyjuk kihűlni. Ezután egy
tálkába öntjük és a fagyasztóba tesszük. 20-30 perceként villával
átkeverjük, kb. másfél óra alatt eléri a megfelelő állagot. Ezután
letakarjuk és legalább még egy órát állni hagyjuk.
ha most állnék neki ilyent csinálni, víz nem is kéne. annyi nyál futott össze a számban
ReplyDelete