Facsarjunk néhány csepp citromlevet a frissen sült ropogós halacskákra és biztosan mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána! Más nem is kell mellé, habár a kapribogyó is igen gyorsan lecsúszik vele, egy pohár hideg sörről már nem is szólva. Érdekes, hogy egyesek szerint, minél kisebb a hal annál finomabb, mások pedig a nagyobb meretűekre esküsznek. Spanyolország igazi paradicsom a szardellarajongó számára, persze azért az olaszkról se feledkezzünk el, de még Törökországban is igen népszerű. Receptre aztán igazán nincs is szükség, de azért talán érdemes ezt-azt megemlíteni.
Hozzávalók:
annyi szardella amennyi csak belénk fér
kukoricadara
ízlés szerint fűszernövény
olaj a sütéshez
só
bors
citrom a tálaláshoz
Sokan
arra esküsznek, hogy szőröstől-bőröstől, akarom mondani
fejestől-farokúszóstól megsütik. Szerintem azért nem árt a fejétől és a
bélcsatornától megszabadítani a halakat. Miután óvatosan, de alaposan
megmostuk, már hempergethetjük is a kukoricadarában és dobálhatjuk a
forró olajba. Nyomban tálaljuk, citrommal, kapribogyóval.
A hideg ráz ki mindenféle haltól, szóval bocsi, de ezt kihagynám. Viszont a képek marha jók, pedig a halas képektől is frászt kapok általában. :-)
ReplyDeleteAz első fotó fantasztikus! (És szeretem a halakat enni is!:))
ReplyDeleteÉn szeretem a halakat, kivétel a szardella. Ez viszont olyan guszta, lehet adok neki még egy esélyt.
ReplyDeleteA fotó fantasztikus. Még egyszer gratula a getty-hez. Nagyon megérdemelted.
@Katuci: Örülök, hogy azért a képek tetsznek. :)) Hamarosan szerintem hozok valami édeset...;)
ReplyDelete@Erika: Nagyon köszönöm!
@Kriszta: No, hajrá! Köszönöm szépen!