Pages

Monday, November 5, 2012

Csokoládé puding

Tipikusan vasárnap délutáni nassolnivaló nálunk a csokoládé puding, már olyankor, ha nem lapul valamilyen torta a hűtőben vagy készül éppen fagylalt. Rengeteg verzióban főztem már, viszont nekem eddig ez ízlett a legjobban, mert olyan jó krémes. Azonban lehet, hogy egy igazi pudingrajongónak talán túlságosan is az, úgyhogy annak azt javaslom ne tegyen bele se tejszínt, se tojássárgáját és dobja meg még egy evőkanál keményítővel.



Hozzávalók:
500 ml tej
100 ml tejszín

2 tojássárgája
75 g cukor

2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál keményítő
200 g étcsokoládé

A tejet és a tejszínt feltesszük melegedni. Közben a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, kakaóporral és a keményítővel. Ha felforrt a tej-tejszín keveréke akkor a kikevert tojássárgájára öntjük és simára keverjük. Visszatesszük a tűzhelyre és felfőzzük majd kevergetés mellett további 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük és hozzáadjuk a durva darabokra vágott csokoládét és állni hagyjuk 2 percig, majd simára keverjük. Poharakba öntjük és a hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakára.


8 comments:

  1. Óhhh, csak egy baj van vele: nálunk nem hogy az egy éjszakát még az öt óra várakozást is nehezen élné meg...:)))

    ReplyDelete
  2. Na ja, ha nagyon muszáj, akkor elég neki 3 óra is, de szerintem másnap az igazi. :)

    ReplyDelete
  3. Na ne már...ez fennséges. Épp a multkor néztem a sörös változatát:)

    ReplyDelete
  4. A sörös se lehet rossz, sőt! ;)

    ReplyDelete
  5. Elfelejtettem, hogy nem egy regiment katonára, hanem csak kettőnkre készítem, de asszem így is el fog fogyni a teljes adag nagyon hamar...

    ReplyDelete
  6. Remélem, hogy ízleni fog! Eláll az pár napot a hűtőben, ha van rá esélye. ;)

    ReplyDelete
  7. Mindig csak kacérkodtam az sk. pudinggal,de talán most kipróbálom:))nem tuti,hogy kipróbálom:))

    ReplyDelete
  8. :) Örülök, hogy rá tudtalak venni! Remélem ízleni fog!

    ReplyDelete