Hozzávalók:
500 ml tej
100 ml tejszín
2 tojássárgája
75 g cukor
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál keményítő
200 g étcsokoládé
A tejet és a tejszínt feltesszük melegedni. Közben a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, kakaóporral és a keményítővel. Ha felforrt a tej-tejszín keveréke akkor a kikevert tojássárgájára öntjük és simára keverjük. Visszatesszük a tűzhelyre és felfőzzük majd kevergetés mellett további 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük és hozzáadjuk a durva darabokra vágott csokoládét és állni hagyjuk 2 percig, majd simára keverjük. Poharakba öntjük és a hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakára.
Óhhh, csak egy baj van vele: nálunk nem hogy az egy éjszakát még az öt óra várakozást is nehezen élné meg...:)))
ReplyDeleteNa ja, ha nagyon muszáj, akkor elég neki 3 óra is, de szerintem másnap az igazi. :)
ReplyDeleteNa ne már...ez fennséges. Épp a multkor néztem a sörös változatát:)
ReplyDeleteA sörös se lehet rossz, sőt! ;)
ReplyDeleteElfelejtettem, hogy nem egy regiment katonára, hanem csak kettőnkre készítem, de asszem így is el fog fogyni a teljes adag nagyon hamar...
ReplyDeleteRemélem, hogy ízleni fog! Eláll az pár napot a hűtőben, ha van rá esélye. ;)
ReplyDeleteMindig csak kacérkodtam az sk. pudinggal,de talán most kipróbálom:))nem tuti,hogy kipróbálom:))
ReplyDelete:) Örülök, hogy rá tudtalak venni! Remélem ízleni fog!
ReplyDelete