Hozzávalók:
150 g áfonya
1/2 tk mézeskalács fűszerkeverék
150 ml zöldcitromlé (ehhez 4-5 darabra van szükség)
150 ml zöldcitromlé (ehhez 4-5 darabra van szükség)
4 tojás
80 g cukor + 1 evőkanál
250 ml tejszín
250 ml tejszín
A sütőt előmelegítjük 150°C-ra. Az áfonyát 1 evőkanál cukorral és a fűszerkeverékkel egy tűzálló edénybe tesszük és addig sütjük, míg levet ereszt. Körülbelül 7-8 perc. A zöldcitromokat alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, majd kifacsarjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat és 40 g cukrot a reszelt zöldcitromhéjhoz adjuk, valamint hozzáöntünk 150 ml levet. A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük majd gőz felett addig verjük, míg megvastagszik. A maradék cukorból és 15 ml vízből szirupot főzünk. A 2 darab tojásfehérjét (a másik kettőből lehet habcsókot sütni)
egy csipet sóval habbá verünk majd vékony sugárban hozzáadjuk a 117°C-os szirupot és addig verjük míg fényes lesz a hab. Az így felvert tojáshabot a tojássárgájás alapba forgatjuk, hozzákeverjük a sült áfonya levét, az áfonyát. Végül beleforgatjuk a felvert tejszínt és tetszőleges formába öntjük és legalább 5 órára a fagyasztóba tesszük.
Gyönyörűek:)
ReplyDeleteÉs nagyon finomak!
ReplyDeleteKöszönöm!!! :)
ReplyDelete