Pages

Friday, March 4, 2011

Fűszeres sült garnéla

Így a hétvége küszöbén állva, hoztam egy igazán könnyű, nyarat idéző fogást. Abban az esetben, ha a garnélát fej nélkül és pucolva vásároljuk, úgy megspórolhatjuk a félbevágást, de ilyenkor se felejtsük el a bélcsatornát eltávolítani. Viszont ebben a formában már ne a sütőben, hanem serpenyőben kevés vaj és olaj keverékén süssük meg a rákokat pár perc alatt. Kísérőnek nincs is szükség másra, mint pár szelet friss kenyérre és néhány gerezd citromra.


Hozzávalók:
16 egész, nyers garnéla
150 g kefír vagy joghurt
2 nagy gerezd fokhagyma
1 kisebb darab gyömbér
1 friss chili (+ ízlés szerint 1-2 tk chilipor)
1 tk garam masala
1 tk só
citrom a tálaláshoz


Hideg vízben mossuk át a rákokat, majd a hasi oldalán vágjuk félbe a farki részét egészen a fejig. Távolítsuk el a bélcsatornát, majd mossuk át újra. A marinádhoz keverjük össze a joghurttal a lereszelt gyömbért, fokhagymát, a szeletekre vágott friss chilit, chiliport, garam masalat. Sózzuk meg a félbevágott rákokat, majd keverjük össze a marináddal és hagyjuk a hűtőben legalább 2 órát állni. 200°C-ra előmelegített sütőben süssük 10-12 percig a rákok méretétől függően. Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemzölddel.

2 comments: