Pages

Tuesday, December 30, 2008

Filet Rossini

Ezt a fogást nagyon sok kutatómunka előzte meg és mivel rengeteg információt és receptet találtam, így nem volt könnyű döntenem. Egy olasz szakácskönyvemben van egy recept amiben szalonna és sajt van. Ez meglepett, hiszen ha Rossini, akkor szarvasgomba, libamáj és madeira nem hiányozhat. Úgy döntöttem hagyo magam sodorni az árral. A kenyeret, amire a bélszín került, magam sütöttem méghozzá Zorra remek receptje alapján. Sajnos nem sikerült nagyon szépre formáznom, de az íze miután megsült a vajban valami isteni!


Hozzávalók:
4x100 g marha bélszín
4 pirítós kenyér

4 slices of libamáj
2 ág kakukkfű
szarvasgomba

50 g szalonna
1 salotta
2 ek olívaolaj
150 ml madeira

2 ek balzsamecet
300 ml borjú alaplé
2 ek frissen reszelt parmezán
só, bors


Forrósítsuk fel az olajat és süssük meg a hússzeleteket pár percig mind a két oldalon, majd tegyük a 100°C-ra előmelegített sütőbe 10 percre (persze ez az idő attól, függ hogyan szeretjük és a szeletek vastagsága sem elhanyagolható). Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk. A serpenyőben, amiben a húst elősütöttük pirrítsuk meg a szalonnát, adjuk hozzá a salottát és pároljuk pár percig. Öntsük fel az alaplével, a balzsamecettel és a madeiraval, majd főzzük 10-13 percig. Keverjük bele a parmezánt, ízesítsük sóval, borssal és szarvasgombával.


Egy másik serpenyőben süssük meg a kakukkfűvel a libamájat 1 percet oldalanként, majd sózzuk, borsozzuk.


No comments:

Post a Comment