Erre a fogásra nagyon kíváncsi voltam. A mousse nagyon aromás és remekül illett a madársaláthoz. Tálaltam mellé egy szelet chardonnayval és rozmaringgal marinált kacsamellet is.
Hozzávalók:
a kacsamell moussehoz:
300 g kacsamell
150 ml tejszín
2 lap zselatin
30 g vaj
1 csipet fahéj
125 ml csirke alaplé
4 cl portói
1/8 tk majoranna
1/8 tk kakukkfű
só, bors
a salátához:
madársaláta
salotta
18 ml vörösbor ecet
37 ml dióolaj
só, bors
Távolítsük el a kacsamell bőrét és vágjuk a húst kockákra. Serpenyőben süssük ki a bőrt és ebben süssük meg a kockára vágott kacsamellet.
Ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel, majorannával. Öntsük össze az alaplevet a portóival és főzzük a felére, majd keverjük bele a zselatint. Daráljuk le a kacsamellett és nyomjuk át egy szűrőn. Adjuk hozzá a vajat és a langyos zselatinos redukciót. Verjük fel a tejszínt és forgassuk a kacsamellhez. Ízesítsük sóval, borssal és kevés portóival. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára.
A salátához vágjuk kockára a salottát, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá az ecetet, majd hagyjuk állni egy fél órát. Keverjük hozzá az olajat és locsoljuk meg vele a salátát.
No comments:
Post a Comment