Ez a sütemény egy igazi fahéjbomba! Évekkel ezelőtt meg akartam már sütni, de valahogy, sosem került rá sor. Nem is tudom, hogy miért. Ma elérkezett a nap amire a sütemény várt, vagy inkább én?! Az egyetlen rossz dolog, hogy tíz napot kell állni hagyni egy dobozban, míg ehetünk belőle.
Hozzávalók:
3 tojás
200 g cukor
3 tk fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
65 g kandírozott citrom
100 g őrölt mandula
250 g liszt
2 tk sütőpor
szeletelt mandula
A tojásokat a cukorral verjük habosra. Keverjük bele a fahéjat, szegfűszeget, kandírozott citromot és a mandulát. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport. Nyújtsuk ki a tésztát és vágjuk szeletekre. Kenjük meg tojással és szórjuk meg szeletelt mandulával. Süssük 12-15 percig 180°C-on.
No comments:
Post a Comment