Ugyan már napok óta zuhog az eső és teljesen őszi hangulat kerített magába, azért maradok a könnyű, nyári ételeknél. Hátha visszjön még a meleg! Ez a saláta nagyon egyszerű és pillanatok alatt össze lehet dobni, így az otthoni hőségben is be lehet vállalni, ha éppen nem a vízparton lógatja az ember a lábát! A rákokat marináljuk egy jó fél órát, aztán pár perc alatt már meg is sülnek, de akár grillezhetjük is.
Hozzávalók:
a garnélához:
személyenként 3-4 garnéla
gyömbér
fokhagyma
chili
földimogyoróolaj
zöldcitrom leve és héja
a salátához:
1 kígyóuborka
1/2 sárgadinnye
1 teáskanál zöldcitromlé
1 evőkanál hidegen sajtolt repceolaj
2 evőkanál joghurt vagy kefír
őrölt koriander
kapormag
só
bors
a szezámmagos tuiles-hez:
50 g puha vaj
1/2 teáskanál méz
1 evőkanál halszósz
30 g liszt
1 tojásfehérje
1/2 teáskanál fekete és fehér szezámmag
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tuiles-hez a vajat habosra keverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük. Tetszés szerinti formában egy sütőlapra kenjük és kb. 5 perc alatt megsütjük. Figyeljük folyamatosan, mert nagyon hamar megéghet!
A garnélát marniáljuk ízlés szerint chilivel, fokhagymával, gyömbérrel, kevés zöldcitromlével és héjjal, valamint olajat is öntünk hozzá, majd tálalás előtt forró serpenyőben megsütjük.
A salátához az uborkát és a dinnyét vékonyra vágjuk. Kb. 70 g dinnyét pürésítünk zöldcitromlével, olajjal és kefírrel. Szűrőn átkenjük, sóval, borssal, korianderrel és pirított kapormaggal ízesítjük.
Nyami, de jól hangzik!:)
ReplyDeleteKöszönöm Erika! :)
ReplyDelete