Már megint spárga és még mindig nem unom, sőt! Remélem, hogy ti is élvezitek amíg lehet. Most kecskekrémsajttal hoztam össze, amire egy közeli faluban sikerült szert tennem, még a kecskéket is láttam. Gyors tésztagyúrás, közben előfőzzük a spárgát a pestohoz és pikk-pakk össze is dobtuk az ebédet vagy vacsorát. Aki nem akar a töltéssel bajlódni az akár a pestohoz is adhatja a kecskekrémsajtot. A bazsalikom mellé kevés mentát is lehet keverni, sőt mandula helyett akár pisztáciával is készíthetjük a pestót. Tetejére egy kevés zöld került az ablakpárkányról: zsenge sóska és céklalevél, no meg egy jó adag frissen reszelt parmezán.
Hozzávalók:
a tésztához:
200 g liszt (pl. 00-ás)
2 tojás
1 evőkanál olívaolaj
só
a pestohoz:
150 g zöld spárga
50 g blansírozott mandula
1 salotta
1 kis gerezd fokhagyma
150 ml olívalaj
50 g parmezán
10 bazsalikomlevél
1/2 citrom reszelt héja
só
bors
a töltelékhez:
4-5 zöld spárga
70 g kecskekrémsajt
só
bors
A tésztához szitáljuk le a lisztet majd csináljunk a közepébe a mélyedést és tegyük bele az enyhén felvert tojásokat és egy villával kezdjük el összedolgozni. Gyúrjuk össze az olívaolajjal és a sóval együtt, majd tegyük fél órára a hűtőbe pihenni.
A pestóhoz a spárgát forró sós vízben 2-3 percig főzzük. Ha nem vékony, zsenge spárgánk van, akkor azt vágjuk darabokra és kb. 5 percig főzzük. Pici olívaolajban pároljuk üvegesre a hagymát és fokhagymát majd adjuk a spárgához. A többi hozzávalóval együtt pürésítsük, ízesítsük sóval és borssal.
A töltelékhez a spárgát megpucoljuk és vékony karikára vágjuk, majd sós vízben blansírozzuk. Összekeverjük a spárgaszeleteket a kecskekrémsajttal és sóval-borrsal ízesítjük.
Tésztagép
segítségével nyújtsuk vékonyra a tésztát és tegyük a tölteléket kis
halmokban rá, majd takarjuk le egy másik réteggel és szagassuk ki.
Enyhén gyöngyöző sós vízbe főzzük meg 2-3 perc alatt, majd tálalás előtt
keverjük össze a pestoval.
Én sem tudom megunni, nagyon tetszik, mindennap eszem (amíg van!)!:)
ReplyDeletea zöldspárga barátkozik a kecskesajttal. tavaly én spaghettit készítettem ugyanezekkel a résztvevőkkel!
ReplyDelete