Ha
már úgy alakult, hogy kakaós csigát sütöttem és jól betettem vele a
cukormentes hónapnak, úgy gondoltam akkor ma visszafogom magam és
salátát csinálok ebédre. Télen dőzsölhetünk az egzotikus gyümölcsökben,
igazából nyárom nem is kívánja őket az ember annyira. Ti is így vagytok
vele? Arról nem beszélve, hogy élvezzük a téli salátafajtákat, amíg még
lehet! Hiszen madársalátát is talán már csak 1-2 hétig árulnak, persze
tudom, hogy szinte egész évben kapható, na de az messze nem olyan, mint a
mostani. A csirkét cayenne borssal fűszereztem és mit ne mondjak, jó
csípősre sikerült. Ezt hivatott enyhíteni a mangó, avokádó és a bazsalikomos
joghurtöntet.
Hozzávalók:
fejenként:
egy fél csirkemell
1 marék madársaláta
1 radicchio
1 piros cikória
1/2 mangó
1/2 avokádó
1 kisebb hagyma
só
cayenne bors
földimogyoróolaj
az öntethez:
100 ml joghurt
1/2 gerezd fokhagyma
1 marék bazsalikomlevél
1/2 lime leve és héja
3 evőkanál hidegen sajtolt repceolaj
só
bors
A csirkét sózzuk és cayenne borsba forgatjuk. Ízlés szerint keverhetjük pirospaprikával, ha nem szeretnénk, hogy túl csípős legyen. A salátákat megmossuk, a radicchiot és a cikóriát leveleire szedjük. A mangót és az avokádót szeletekre vágjuk, utóbbit limelével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Az öntethez mindent összekeverünk és botmixerrel pürésítjük. A csirkemellet közepes hőfokon megsütjük és szeletekre vágva a salátaágyon tálaljuk.
No comments:
Post a Comment