Pages

Wednesday, February 20, 2013

Cayenne borsos csirkemell mangóval, avokádóval, szezonális salátákkal és bazsalikomos joghurtöntettel

Ha már úgy alakult, hogy kakaós csigát sütöttem és jól betettem vele a cukormentes hónapnak, úgy gondoltam akkor ma visszafogom magam és salátát csinálok ebédre. Télen dőzsölhetünk az egzotikus gyümölcsökben, igazából nyárom nem is kívánja őket az ember annyira. Ti is így vagytok vele? Arról nem beszélve, hogy élvezzük a téli salátafajtákat, amíg még lehet! Hiszen madársalátát is talán már csak 1-2 hétig árulnak, persze tudom, hogy szinte egész évben kapható, na de az messze nem olyan, mint a mostani. A csirkét cayenne borssal fűszereztem és mit ne mondjak, jó csípősre sikerült. Ezt hivatott enyhíteni a mangó, avokádó és a bazsalikomos joghurtöntet.




Hozzávalók:
fejenként:
egy fél csirkemell
1 marék madársaláta
1 radicchio

1 piros cikória
1/2 mangó

1/2 avokádó
1 kisebb hagyma


cayenne bors
földimogyoróolaj



az öntethez:
100 ml joghurt
1/2 gerezd fokhagyma
1 marék bazsalikomlevél
1/2 lime leve és héja
3 evőkanál hidegen sajtolt repceolaj

bors



A csirkét sózzuk és cayenne borsba forgatjuk. Ízlés szerint keverhetjük pirospaprikával, ha nem szeretnénk, hogy túl csípős legyen. A salátákat megmossuk, a radicchiot és a cikóriát leveleire szedjük. A mangót és az avokádót szeletekre vágjuk, utóbbit limelével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Az öntethez mindent összekeverünk és botmixerrel pürésítjük. A csirkemellet közepes hőfokon megsütjük és szeletekre vágva a salátaágyon tálaljuk.



No comments:

Post a Comment