Hozzávalók:
a lángoshoz:
300 g liszt
250 ml tej
1/2 kávéskanál só
12 g élesztő
1 evőkanál cukor
a málnahabhoz:
2 tojásfehérje
50 g cukor + 1 teáskanál
2 evőkanál víz
1 evőkanál rózsavíz
100 g málna
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, sót és jól összedolgozzuk. Tetejét kevés liszttel megszórjuk és egy jó fél órát meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát két részre osztjuk és vékonyan, kb. 3 mm-esre nyújtuk. E tésztát kb. 2 centis csíkokra vágjuk és hengeralakú fém formára tekerjük majd 180°C-os olajban aranybarnára sütjük. Rácson hagyjuk lecsöpögni és ha már langyosra hűlt, akkor kiszedjük belőle a lyukas fémrudat (pl. cannoli vagy habroló forma).
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a teáskanál cukrot és félkemény habbá verjük. Közben a cukrot feltesszük főni a vízzel, majd ha forr hozzáadjuk a rózsavizet és egy percig forraljuk. Vékony sugárban, folyamatos verés mellett a tojásfehérjéhez adjuk és kemény habot verünk. A málnát pürésítjük és szűrőn átkenjük majd a kész fehérjehaboz adjuk. A kihűlt lángosrolókat megtöltjük a habbal és friss málnával tálaljuk. Vigyázat: frissen fogyasszuk, mert ez hamarabb szárad, mint a rendes lángos, mivel nagyon vékony és hab sem áll el napokig!
Óriási! Én azt hittem, hogy majd megkened a lángost habbal, aztán lehet tolni befelé. :-DDD
ReplyDeleteEgyébként nálunk is csinálnak ilyeneket, de általában vaníliakrémmel töltik meg.
Úgy szoktam, csak a játék miatt kapott most új formát! :))
ReplyDeleteEz valami hihetetlen! Ránézére cannoli, és mégse az! Ezt biztos kipróbálom! És a fénykép is: HÚHA! De azt már megszoktam!
ReplyDeleteHihetetlen vagy:) Nagyon jó! Már a szavakat se találom, mert csak tátom a szám....max egy ilyen rolót valaki bele tehetene:D
ReplyDeleteGyönyörű! És nagyon ötletes...látom festettél:)
ReplyDelete@dizájnmenza: Örülök, hogy tetszik! Nekem nagyon bejön ez a kombináció már gyerekkorom óta. :))
ReplyDelete@Nyammm: Még mindig nyitva? mert tolom bele a lángosrolót! :))
@Babette: Örülök, hogy tetszik. Azám...egész hétfő délelőtt! ;)
Gyönyörű és málnás! Dejóóó!:)
ReplyDeleteÖrülök, hogy tetszik! :)
ReplyDelete