Sosem hittem volna, hogy majd jön egy olyan süti, ami kiüti a brownie-t. De jött! Pedig erre nagyon, de nagyon rá voltam kattanva sokáig. Persze sütöttem sokféle más brownie-t is, de ha az ember nem bírja megállni a falatozást, akkor bizony elfogja az émelygés utána. Legalábbis engem mindig. Viszont ez a barna sörös bomba akkorát robbant...! Gondolom, mindenki rájött, hogy ez a sütemény azzal a bizonyos ír sörrel készült, melynek egyébként létezik brownie verziója is, ami még kipróbálásra vár. Azonban az az érzésem, hogy nem fogja tudni ezt itt kitüni, ami tökéletes tejszínhabbal. Bár tektinve a sör karakterét talán elviselt volna egy kávés fehér csokoládé ganache-t is, de inkább maradtam a "könnyű" verziónál. Mielőtt rátérek a receptre, még meg szeretném említeni, hogy ezentúl az összes gasztroblogot itt találjátok meg, mivel a régi gyűjtőoldal leállt.
Hozzávalók:
250 ml barna sör (stout)
250 g vaj
75 g kakaó
400 g cukor
100 g tejszín
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
300 g liszt
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy lábosban tegyük fel melegedni a sört és adjuk hozzá a kockára vágott vajat. Ha a vaj elolvadt keverjük bele a kakaót és a cukrot. A tejszínt keverjük simára a tojásokkal és adjuk a sörös keverékhez. Ezután forgassuk bele a lisztet és a sütőport, majd öntsük a masszát egy kivajazott tortaformába (20-22 cm). Süssük 50-60 percig, majd hagyjuk a formában kihűlni.
Nyamm! Most ide két kockával! Azonnal!
ReplyDeleteKüldöm! :)))
ReplyDeleteIlyet fogok ma sütni és a párom elviszi a csapattársainak (foci). Azt hiszem, nem fogok ezzel mellélöni :)))
ReplyDeleteRemélem ízlett nekik! :)
ReplyDelete