Boldog karácsonyt!
Hozzávalók:
( Alain Ducasse receptje alapján)
alaptészta:
120 ml tej
4 g csillagánizs
200 g rozsliszt
215 g méz
100 g barnacukor
a végleges tésztához:
65 g liszt
13 g sütőpor
132 g (kb. 2 és fél) tojás
105 g puha vaj
6 g só
265 g narancslekvár
4 g fűszerkeverék (őrölt szerecsendióvirág, szegfűbors, szerecsendió és fahéj)
A tejet felforraljuk a csillagánizzsal és langyosra hűtjük. A rozslisztet összedolgozzuk a mézzel, barnacukorral és a leszűrt ánizsos tejjel. Két napig a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Az alaptésztához keverjük a lisztet, aztán egyenként a tojásokat. A vajat simára keverjük a sóval és szitén a masszához adjuk. Végül beledolgozzuk a narancslekvárt és a fűszerkeveréket. Kivajazott 15 cm-es formában kb. 50 percig sütjük.
Boldog karácsonyt neked is, Noe!
ReplyDeleteÁldott, békés ünnepeket kívánok
ReplyDeleteÉs milyen jól jönne ma reggelire a hajnalig tartó linzersütés után... :-) Nagyon boldog Karácsonyt kívánok Neked! :-)
ReplyDeleteBékés Boldog Karácsonyt Kívánok! :)
ReplyDeleteBékés, boldog ünnepeket és csodákban gazdag, áldott új évet kívánok!
ReplyDelete