Egyetlen sorozat van, amit egyszerűen nem lehet elégszer újra és újra megnézni. Magam legalább százszor láttam minden részét, és a mai napig nem unom. Talán a címből már rájöttetek, hogy csakis a Csengetett, M'Lord? című zseniális angol sorozatról lehet szó. Azám, csakhogy ott Mrs. Lipton kiváló meggyes lepénye szerepel, ami ugyan egy bizonyos torkos rendőrkapitány szerint már nem a régi. Az eredeti angol szövegben azonban cherry cake-ről van szó. Ennek ellenére, nekem mindig meggyes lepény marad, ezért a tegnap délutáni filmnézéshez sütött tortába meggy került, s nem cseresznye. Azt, hogy vajon Mrs. Lipton meggyes lepényének is ilyen az íze, sosem fogjuk megtudni, de szerintem azért látványra hasonlít.
Hozzávalók:
(Delia Smith receptje alapján)
200 g vaj
200 g cukor
4 tojás
200 g liszt
1/2 tk sütőpor
100 g darált mandula
250 g meggy vagy cseresznye
2 ek barna cukor
A puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Óvatosan forgassuk bele a leszitált lisztet, sütőport és a mandulát. Forgassuk bele a magozott meggyet. Szórjuk meg a tetejét barna cukorral. Egy kivajazott 20 cm-es formában süssük a tortát 180°C-ra előmelegített sütőben 1 órát, majd takarjuk le és süssük további 20-30 percig letakarva. Akkor van kész, ha elvált a forma szélétől. Légkeveréses sütőben elég lehet az 1 óra sütés, tűpróbával ellenőrizzük!
:)))))))))))))
ReplyDeleteA sorozatot egyszerűen imádom, mint ahogy a sütidet is :))
ReplyDelete@Vera: Ebben minden benne volt. :)))
ReplyDelete@Csibe: Ma kezdtem el megint előről, egyszerűen verhetetlen. :))
:) szívesen nézném újra én is, de most csak az alvás rovására tudnám vállalni :)))
ReplyDelete...szinte mindenkit bírok benne, de nagy kedvenc Ivy és Teddy :))
Nekem Lady Lavender az abszolút kedvencem, meg persze Ivy-t és Mabel-t is imádom, de lényegében mindenkit, egyedül szegény Rose-nak nagyon idegesítő a hangja, és emiatt őt annyira nem kedvelem. :)
ReplyDeleteSzerintem tökéletesen sikerült Mrs. Lipton kiváló meggyes lepényének látványát visszaadnod! :))) Van egy rész, ahol szinte teljesen ugyanígy van felvágva az egyik. Gratula! :)
ReplyDeleteEnnek nagyon örülök! Köszönöm! :)
ReplyDeleteTaláld ki mit van a sütőben! :))) és ha megsült mi fog menni DVD-n :))))
ReplyDeletenehéz kérdés, nem igaz? :))))
ui: még jó hogy van itthon kesztyűm, különben vörös lenne a kezem a meggymagozástól..
Húúú fogalmam sincs :)))) Semmi esélyem, hogy rájöjjek... :))) Kellemes délutánt és jó sütizést. :DDD
ReplyDeleteNekem 1 óra 180 fokon, légkeverésesben bőven elég volt.... még talán kicsit sok is
ReplyDeleteAkkor az én sütőm, már nincs túl jó állapotban. :/ Remélem azért ízlett. :)
ReplyDeleteisteni :)
ReplyDeleteörülök neki :))
ReplyDeleteAnnyira jól néz ki, hogy kifogom próbálni, bár van egy ultrakönnyű és ultrafinom meggyespite receptem, amit még nem tudtam überelni semmi mással.. :)
ReplyDeleteCsak egy kérdésem van: mivel takarjam le??
Egyébként nekem nagyjából negyven perc is elég szokott lenni a meggyes süteményhez, kiváncsi leszek, ez hogy megy majd!