Úgy fest, hogy nálam most minden a rebarbara körül forog! Múlt pénteken sütöttem egy újabb adag rebarbarás tortácskát egy tavaszi vásárra, s mint ma kiderült, mind egy szálig elfogytak. Persze nem akartam, hogy édesség nélkül maradjunk, de ebben a nagy melegben valami könnyűt szerettem volna az asztalra tenni. Spontán fagylaltra gondoltam, viszont elfelejtettem a fagyasztóba tenni a gép aksiját. Ilyenkor az embernek nincs más választása, mint parfét készíteni. Persze, azért nem én lennék, ha nem sütöttem volna mégis valami apróságot! Volt egy kevés maradék tésztám, így gyorsan összedobtam néhány naranccsal ízesített rebarbarás tart tatin-t a vanília parfé mellé.
Hozzávalók:
3 tojássárgája
50 g cukor
3 ek víz
2 vaníliarúd
200 ml tejszín
A cukrot főzzük fel a vízzel és hagyjuk forrni, amíg a cukor elolvad. Vékony sugárban verjük krémesre a tojássárgájákat a sziruppal és adjuk hozzá a két vaníliarúd kikapart magjait. Forgassuk a tojássárgájás masszához a felvert tejszínt és öntsük formákba, majd tegyük a hűtőbe a formák méretétől függően 3-4 órára.
Imádom a tálalásod! Nagyon kifinomult.
ReplyDeleteSzép kis párosítás! Meg látom, hogy ott a rebarbara chips is - hogy tetszett? ;)
ReplyDeleteÉnisénis, nekemisnekemis :))
ReplyDeleteCsak nem "A" vaníliát látom? :)))
ReplyDelete@Puszedli: Köszi! :) Örülök, hogy tetszik!
ReplyDelete@Robi: Jaj nagyon bejött, még mindenképpen csinálnom kell egy adagot, mert hamar elfogyott!
@Csibe: :))
@Vera: De bizony! :D