Pages

Monday, May 30, 2011

Csokoládé fagylalt

A helyzet az, hogy nagyon le vagyok maradva mindennel! Múlt csütörtökön váratlanul kaptam egy rendelést két szülinapi epertortára ami aztán pénteken egész nap lefoglalt. Félgömbök készültek mandulás piskóta alapra, bennük pedig három krém bújt meg, egy egyszerű vaníliás cukrászkrém eperdarabokkal, ezen egy nagy adag fehér csokoládés eper mousse, a tetején pedig tejszínkrém, mindez marcipánnal bevonva. A megrendelő annyira aranyos volt, azt mondta, az egyiket nyugodtan vágjam meg, hogy le tudjam fotózni, persze erre nem került sor. Szombaton aztán kora reggel befejeztem a tortákat, amit aztán gyorsan el is vittek, mielőtt még nagyon meleg lett volna. Vasárnap pedig úgy gondoltam, hogy megjutalmazom magam egy adag csokoládé fagylalttal. Egyébként már három éve hű vagy Pierre Hermé receptjéhez. Olykor azonban előfordul, hogy fele-fele arányban tej és tejszín keverékéből csinálom, bár ilyenkor általában tányérdesszert részeként szolgálom fel.


Hozzávalók:
140 g étcsokoládé (60% kakaótartalom)
3 tojássárgája
110 g cukor
500 ml tej


A csokoládét daraboljuk fel. A tojássárgájákat keverjük habosra a cukorral majd adjuk a tejhez. Alacsony hőfokon melegítsük addig, amíg elére a 85°C-ot és besűrűsödik. Ne főzzük! Öntsük a csokoládéra, várjunk 1 percet majd keverjük simára. Hagyjuk kihűlni jeges vízben, és ha nem akarjuk olykor megkevergetni, szórjuk meg porcukorral, így nem képződik majd "bőr' a tetején. A munka nehezét pedig bízzuk a fagyigépre.

No comments:

Post a Comment