Nem volt kérdés, hogy a csokoládés granola után össze kell dobnom egy újabb adagot. Ennek többek között az volt az oka, hogy már másnap az aprítógép sem igazán bírt vele, és azért a müzli por formában már nem müzli! Arról nem is szólva, hogy úgy beleragadt az üvegbe, hogy alig bírtam kikaparni. Ilyet többet nem csinálok az biztos! Persze szerettem volna, ha egy kicsit édes, de nem olyan fogösszeragasztóan. A kamrában pakolgatva ráakadtam egy üveg bodzaszirupra és ez adta az ötletet a bodzás granolához, de nem ipari mennyiségben került a magokhoz, csupán néhány evőkanállal!
Hozzávalók:
200 g zabpehely
50 g mogyoró
50 g mandula
1 ek tökmag
1 ek napraforgómag
1 ek fekete szezámmag
1 ek lenmag
1 ek kókuszreszelék
5 ek bodzaszirup
5 ek olívaolaj
1 csipet só
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Keverjük össze a zabpelyhet a magvakkal, a sziruppal és az olajjal és terítsük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Pirítsuk olyan 20-25 percig olykor keverjük át, hogy egyenletes legyen a pirulás. Ha kihűlt ízlés szerint keverjünk hozzá szárított gyümölcsöket. Jól záró dobozban akár két hétig is eláll.
Ez nagyon finom lehet!!!
ReplyDeleteMicsoda keverék, nagyon jól hangzik benne a bodza! És épp ideje is felhasználni ;)
ReplyDelete@Mézeskalács: Rágcsálnivalónak se rossz!
ReplyDelete@Beatbull: Bizony, pontosan ezért jött kapóra, hiszen nemsokára virágzik az új adag.