Régen nem ettem már egy igazi jó, leveses, zamatos körtét, pedig nagyon sok fajtát árulnak sok helyen. Általában császárt vagy vilmost szoktam venni, de valahogy mindig lisztesek mostanában. Ha pedig még zöldet veszek, mire észbe kapok már túl érettek. Most is így jártam a körtével, és mivel sütni nem akartam, gondoltam lekvárt főzök belőle.
Hozzávalók:
500 g körte (puha)
300 g cukor
1 citrom leve
3 citromfű
1 rúd vanília
A körtét pucoljuk meg és kockázzuk fel majd a cukorral, citromlével és a feldarabolt citromfűvel, a vanília rúddal és annak kikapart magjaival együtt tegyük fel főni. Főzzük alacsony hőfokon 1-1 1/2 órát, majd öntsük üvegekbe, de előtte szedjük ki a citromfüvet és hagyjuk szárazdunsztba kihűlni.
Finom biztos és gyönyörűek a képek!
ReplyDeleteNem csináltam még sosem körtelekvárt, de nagyon izgatja a fantáziám.. nagyon finom lehet!
ReplyDelete@Ottis: Nekem nagyon bejött!
ReplyDelete@Reni: Igazán pikáns, és nem túl édes.
Most készítem a második adagot..nagyon fincsi
ReplyDelete