Szerencsére, még volt egy adag pate sucrée a fagyasztóban, ezért könnyű dolgom volt. Mivel tombol a bogyósok és a cseresznye szezon, úgy döntöttem valamilyen gyümölcsös sütit készítem a vendégeknek. Találtam gyönyörű sötétrózsaszín egrest amit málnával párosítottam. Ez a sütemény tulajdonképpen ugyanúgy készül mint a tarte au citron.
Hozzávalók:
200 g málna
150 g egres
180 g porcukor
3 tojás
225 g szobahőmérsékletű, felkockázott vaj
Pürésítsük a gyümölcsöket és szűrjük le. Keverjük össze a cukorral és adjuk hozzá a tojásokat.Gőz felett főzzük addig, míg besűrűsödik (82-83°C). Hagyjuk 60°C-ra lehűlni és keverjük bele a vajat. Ha kihűlt töltsük bele a tortaalapba és tegyük a hűtőbe 2-3 órára, de jobb ha egy egész éjszakára.
No comments:
Post a Comment