Pages

Wednesday, February 10, 2010

Ricotta Gnocchi

Az első Daring Cooks feladat a ricotta gnocchi volt. Igazán finom volt, viszont problémám akadt a formázással. Aztán Robert blogjában rátaláltam a megoldásra. Habzsákot használ, és abból nyomja ki a masszát, amit aztán ollóval vág formára. Nagyszerű ötlet! A gnocchi mellé fűszerkérges báránybordát és narancsos karamellizált cikóriát adtam. A fűszerkéreghez tegyük a kívánt fűszernövényeket kevés parmezánnal valamint egynapos kenyérdarabokkal egy mixerbe, majd ízestsük. A báránybordákat süssük elő mint a két oldalukon (kevés fokhagymával és kakukkfűvel), majd kenjünk meg mustárral és tegyük rá a fűszernövényes keveréket, a munka többi részét hagyjuk a sütőnkre. A cikóriát negyedeljük és olvasztott cukorba forgassuk át, öntsük fel friss narancslével és főzzük amíg besűrűsödik. Tálalás előtt megszórhatjuk a gnocchit kevés frissen reszelt parmezánnal.


Hozzávalók:
270 g ricotta
7 ek liszt
1 tojás
2 ek olívaolaj
1/2 tk só




Keverjük össze a ricottát, a lisztet, a tojást, az olívaolajat és a sót. Tegyük egy habzsákba és nyomjuk enyhén gyöngyöző vízbe. Amint úsznak a víz tetején már el is készültek.


No comments:

Post a Comment