Pages

Wednesday, December 16, 2009

Nem épp karácsonyi...

... de legalább annyira színes mint a karácsonyfadíszek. Raf paradicsomokról beszélek. Tény, hogy "paradicsombajos" vagyok, így nem hagyhattam őket a boltban. Fantasztikus színek az íze pedig zamatos, édes, szóval tökéletes. A raf paradicsom egy régi spanyol fajta, ami nevét arról kapta, hogy ellenáll a Fusarium nevű penészgombának. Az érett paradicsom színe lehet a zöldtől a pirosig bármilyen.


November végétől májusig tart a szezonja. Ezeknek a gyönyörűsegeknek a nagyját kecskesajttal meg is ettük, viszont néhány túlérett és így Gordon Ramsay chili con carne-jában végezték. Miért? Nos már nagyon rég készülök arra, hogy tortillát süssek, és nem akartam, hogy ez átcsusszanjon a jövő évre. Persze nem túl könnyű elkészíteni "tortilla nyomó" nélkül, de azért sikerült.



Hozzávalók:
(a recept innen)
210 g liszt (masa harina híján sima kukoricalisztet használtam)
265 g forró víz


Keverjük össze a lisztet a vízzel és gyúrjuk simára a tésztát. Hagjyuk egy lezárt dobozban fél órán át állni. Ezután osszuk 15 darabra és süssük meg. Hogy hogyan? Klikk ide!


No comments:

Post a Comment