December elején említettem, hogy idén többnyire svájci süteményket fogok készíteni az ünnepekre. Mielőtt döntöttem volna egy adott recept mellett, jó párat átbogarásztam, de most megint Robertnél landoltam. A Mailänderli egy tipikus svájci karácsonyi sütemény, s nevével ellentétben Milanóhoz semmi köze, viszont kellemesen citromos ízű.
Hozzávalók:
250 g vaj
250 g cukor
450-500 g liszt
egy fél citrom reszelt héja
1 tojás
1 tojássárgája
1 csipet só
1 tojássárgája és kevés tejszín a kenéshez
Keverjük a vajat a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a citromhéjat majd keverjük további 10 percig. Szitáljuk bele a lisztet és gyúrjuk össze gyorsan, ne dolgozzuk agyon! Tegyük a hűtőbe 2-3 órára. Ezután nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra és szaggassuk ki a sütiket. Tegyük újabb 2-3 órára a hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (alul-felül sütés) és a tojássárgájás tejszínnel megkent kekszeket süssük 13-15 percig.
No comments:
Post a Comment