Pages

Tuesday, November 10, 2009

Tormakérges marha entrecôte

Azt hiszem, még soha nem töltöttem ennyi időt a konyhában, mint az utóbbi napokban. Sütök, főzök, mosogatok és ezt majdnem reggeltől estig. Ha pedig épp nem a sütőt lestem, akkor szakácskönyveket bújtam. Mellesleg a fagyasztó kiürítése kudarcba fulladt! Újra tele, de azért még nem adom fel. Decemberre üresnek kell lenni...ha nem is az egésznek, legalább az egyik fiókjának. No, a nagy sütés-főzés ellenére, most jön egy étel, amiről fogalmam sincs, hogy mikor készítettem: tormakérges marha entrecôte burgonya gratin és Bordelaise szósz kíséretében.


Hozzávalók:
4 szelet marha entrecôte
1 salotta
10 g vaj
1 tojás
20 g frissen reszelt torma
20 g tejszín
1 tk mustár
1 ek zsemlemorzsa
só, bors

Vágjuk a hagymát apró kockákra és pároljuk meg a vajban, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a tojássárgájával, tormával, tejszínnel, mustárral, zsemlemorzsával és a hagymával valamit ízesítsük sóval és borssal. Hagyjuk állni 10 percig. Verjük fel a tojásfehérjét és forgassuk a tormás keverékbe. Forró zsiradékban süssük elő a hússzeleteket 2-5 percen keresztül, attól függően, hogyan szeretnénk őket. Melegítsük elő a sütőt a legmagasabb grill hőmérsékletre és krémmel bekent húsokat addig grillezzük míg aranybarnára pirulnak.


No comments:

Post a Comment