Épp tegnap járt le a ricotta szavatossága, így jobbnak láttam felhasználni, már csak azért is mert igazi friss ricottáról és nem valamilyen dobozoltról van szó ami eláll míg világ a világ. Eredetileg fügével és sonkával akartam tálalni, de helyette inkább Gordon Ramsay sült ricottáját készítettem el. Az eredeti receptben barackkal lett megkoronázva, nálam pedig portói boros fügével.
Hozzávalók:
500 g ricotta
80 g porcukor
2 tojás
egy citrom héja
4 füge
2 ek bodzbogyó szörp
50 ml portói
vaj és porcukor a formákhoz
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzuk és porcukrozzuk a formákat. Keverjük össze a ricottát a cukorral, tojással és citromhéjjal, majd töltsük a masszát a formákba és süssük 15-20 percig. A fügéket negyedeljük és a szörppel, borral főzzük, amíg a folyadék mennyisége felére csökken.
No comments:
Post a Comment