
Hozzávalók:
200 g méz
50 g cukor
100 g darált mandula
100 g kandírozott narancs és citrom
250 g liszt
1 tojás
1/2 tk sütőpor
1/4 tk őrölt kardamom
1/4 tk őrölt szegfűszeg
1 tk fahéj
50 g porcukor és 2 ek arrak vagy rum

Főzzük fel a mézet a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Aprítsuk fel mixerben a kandírozott gyümölcsöket majd keverjük össze a mandulával, liszttel, sütőporral és a fűszerekkel. Adjuk hozzá a mézet és a tojást és gyúrjuk össze. Két sütőpapír között nyújtsuk ki olyan 5 mm vastagra és süssük 15 percig 170°C-on. A glazurhoz főzzük össze a porcukrot az arakkal. Vegyük ki a megsült süteményt, kenjük le a glazurral, majd tegyük vissza egy fél percre a sütőbe. Melegen szúrjuk ki és ha kihűlt tegyük egy jól záródó dobozba.

szia, az arrak az mi konkrétan?
ReplyDeleteSzia Kinga! Pálmacukorléből és erjesztett rizsből készült szeszesital. Nyugodtan lehet helyettesíteni rummal.
ReplyDeleteFinom, fűszeres, illatos!
ReplyDeleteIgazi karácsonyi süti. :)
ReplyDelete