Pages

Monday, March 25, 2013

Pisztáciás-narancsvirágvizes madeleines

El sem hiszem, hogy újra havasak a háztetők! És ez a hideg! Pedig már reménykedtem, hogy a hétvégén tudok szedni medvehagymát, mert most még nagyon apró. Azt hiszem, hogy ez nem fog megvalósulni. Úgyhogy ha már megint egy ilyen hideg és borongós tavaszi nap jutott, gondoltam főzök egy teát mellé pedig sütöttem néhány narancsvirágvizes-pisztáciás madeleine-t.
 


Hozzávalók:

kb. 18 darabhoz


4 tojásfehérje
130 g porcukor
55 g liszt
55 g őrölt pisztácia
130 g vaj
1 evőkanál narancsvirágvíz




A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (alul-felül sütés). A tojásfehérjét robotgéppel éppen csak addig keverjük, hogy az állaga folyékony legyen (vagyis amíg elkezd fehéredni vagy éppen csak habzani). Nem kell felverni! Közben a vajat alacsony hőfokon megolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A lisztet és a porcukrot a fehérjéhez szitáljuk, hozzáadjuk az őrölt pisztáciát és a narancsvirágvizet majd simára keverjük. Végül belekeverjük az olvasztott vajat. A tésztát madeleine formába öntjük és 10-15 percig sütjük.


1 comment: