kb. 18 darabhoz
4 tojásfehérje
130 g porcukor
55 g liszt
55 g őrölt pisztácia
130 g vaj
1 evőkanál narancsvirágvíz
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (alul-felül sütés). A tojásfehérjét robotgéppel éppen csak addig keverjük, hogy az állaga folyékony legyen (vagyis amíg elkezd fehéredni vagy éppen csak habzani). Nem kell felverni! Közben a vajat alacsony hőfokon megolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A lisztet és a porcukrot a fehérjéhez szitáljuk, hozzáadjuk az őrölt pisztáciát és a narancsvirágvizet majd simára keverjük. Végül belekeverjük az olvasztott vajat. A tésztát madeleine formába öntjük és 10-15 percig sütjük.
Imádom ezeket a formás kis sütiket :)
ReplyDelete