Hozzávalók:
a salátához:
2 közepes cékla
2 narancs
2 rózsaszín grapefruit
100 g cottage cheese
citromkakukkfű
2 gerezd fokhagyma (vagy ízlés szerint)
olívaolaj
só
frissen őrölt bors
az öntethez:
a filézés után megmaradt citrusok leve
4-5 evőkanál repceolaj
1 teáskanál méz
citromkakukkfű
só
frissen őrölt bors
A sütőtőt előmelegítjük 180°C-ra. A céklát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk és borsozzuk. Mellétesszük a darabokra vágott fokhagymát és kakukkfüvet szórunk rá. Kb. 25-30 percig sütjük. A narancs és grapefruit tetejét és alját levágjuk, majd körben a héját és kifilézzük a gyümölcsöket. A megmaradt gyümölcshúsból kiszorítjuk a levet és simára keverjük a többi hozzávalóval. A megsült céklát meglocsoljuk az öntettel, a narancs- és grapferuitgerezdekkel, cottaga cheese-zel és citromkakukkfűvel tálaljuk.
Hmmm, de jól néznek ki! A karácsonyi dőzsölés után én sem vágyom semmi nehézre...:)
ReplyDeleteNagyon jók a képek! Imádom a fehér tányéron a színes salátát!
ReplyDeleteGyönyörű fotók! A hokedli a gyengém, és nagyon tetszik az új logód is :)
ReplyDeleteKöszönöm, nagyon örülök, hogy tetszik! :)
ReplyDelete