Tél közeledtével jól esik az embernek egy meleg leves, utána pedig valamilyen édes második fogás ebédre, ugye? Nem tudom, hogy ti hogy vagytok ezzel, de én ilyenkor mindig az édességgel kezdem, aztán jöhet a sós. Sőt, gyermekkoromban nagyon szerettem mondjuk a sós pálcikát csokoládéval együtt nassolni. Van még néhány ilyen kattanásom, ezért is sütöttem most ezt a sós földimogyorós-étcsokoládés kekszet.
Hozzávalók:
kb. 30 darabhoz
125 g hajdinaliszt
125 g liszt
175 g vaj
50 g cukor
2 teáskanál vaníliakivonat
1 tojás
70 g sós földimogyoró
100 g ét- vagy tejcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliakivonattal, majd
hozzáadjuk a tojást és simára keverjük. A földimogyorót és a csokoládét
durvára vágjuk, de használhatunk csoki cseppet is. A lisztet a kikevert
vajas-tojásos masszára szitáljuk, hozzáadjuk a földimogyorót és a
csokoládét és simára gyúrjuk. Kb. 3-4 centis hengert formázunk és olyan
fél centis darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és azt
ujjainkkal szétnyomjuk. Kb. 10 percig sütjük.
Szerintem nem vagy egyedül! :)
ReplyDeleteJó kis recept, a képek pedig csodásak, mint mindig!
Mesés kép! Szuper keksz! Mi kell még? Te a konyhába, hogy ilyeneket süss nap mint nap:) Nekem ma pont leves volt az ebéd és tényleg előtte csúszott le a kekszem is, bár az nem volt ilyen jó.
ReplyDeleteNagyszerű, együtt a sós mogyoró és a csokoládé,nyami! Haha, ropi + nutella + gyerekkor. :-)))
ReplyDeleteNekem egyik kedvenceim voltak a mogyis háromszögek, amiket egyszer családi banzájra csináltam :) Ezt lehet,hogy már holnap tesztelem, úgyis kell vmi vendégségbe. Hajdinaliszt helyett sima liszt, vaniliakivonat helyett vanilarúd?
ReplyDeleteJah, és megcsináltam múltkor a narancsos kuglófokat muffinként, nálam bejött ;)
@Alexa: Az biztos! :) Köszi!
ReplyDelete@Nyammm: Igyekszem, igyekszem. :) Köszönöm!
@Katuci: Hehe :))
@Judyt: :) Persze mehet a sima liszt a hajdnialiszt helyett, meg a vaníliarúd is. :) De jó, örülök!